Unit_admin@mutah.edu.jo

زيارة الى مركز الملك عبدالله الثاني ابن الحسين للتصميم والتطوير المنطقة الصناعية KADDB

2019-12-19T21:00:00Z

حيث قام الطلاب بزيارة مركز الفحص والتهيئة والتعريف عن التصميم والهندسة العكسية التي يقوم بها المركز للعديد من الأليات وايضا قسم التجميع للأليات الثقيلة و المدرعة

واشتملت الزيارة ايضا عدة شركات تابعة للمركز، حيث قام الطلبة برؤية تجارب حية لمختلف انواع الات القطع CNC باحجامها المختلفة.

من الجدير بالذكر أن مصانع KADDB تأسست العام 1999 وهي مؤسسة عسكرية/مدنية مستقلة تعمل تحت مظلة القوات المسلحة الأردنية، وتُعنى بالبحث والتطوير بهدف توفير حلول مُثلى في المجالات الدفاعية محلياً وإقليمياً وعالمياً.

كما يهدف المركز إلى توفير قدرات وطنية ترفـد القوات المسلحة الأردنية بالتكنولوجيا العسكرية الرفيعة تمهيداً لإيجادِ قاعدة صناعية متطورة في الأردن.

Mechanical Engineering students through The engineering club visited King Abdullah II Design and Development Bureau (KADDB), the purpose was to let students know their advanced technologies, also the correlation between the scientific aspect and the practical side.

They get to see different departments there, such as weapons and ammunition, land combat systems, future technology projects, troops gear, and electronics and electro optics.

The students had the chance to see live experiences in different fields, like CNC tools and it’s sizes.

KADDAB was established in 1999, it’s an independent civilian/military institution. KADDB distinguishes itself from others in the MENA region through its dedication to advancing and applying excellence in design and development.

King Abdullah II Design and Development

Bureau (KADDB) is a center of engineering excellence and Jordan’s premier organization providing optimal and best-value solutions for defense and security organizations.‏‏‏‏